2016. január 16., szombat

Kocsonya

Na, mióta megvan a jó kis kuktám, ez sem kihívás már, csak belerakok másfél kiló, vagy több vegyes, csülök, köröm, bőrke, lapocka húst, egy nagy fej hagymát, kizárólag magyar fokhagymát, ez jó zamatos, olyan 6-8 gerezdet, sót (igen sót, meg fog kocsonyásodni), borsot, és csepp piros paprikát is teszek bele, ja, és a hagymáról nem veszem le, csak a külső burkát. ettől is szép színe lesz. Egy szál sárgarépa, egy szál fehérrépa megy bele egészbe. Majd felöntöm vízzel, kb 3 ujjnyira érjen a hústól a víz. És a kukta fedőt rázárom, majd másfél óra múlva szétmerem, kicsontozott bőrös húst tányérba teszem és rámerem a kocsonya lét a  húsra.
Én citrommal szeretem, a többiek, sok borssal és erős paprikával.:-)
Holnap hozok képet is..csak még hűl, dermed..:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése