2014. szeptember 27., szombat

Praktikák

Praktikák, igen, igen...sok van. Például a rántás akkor nem lesz csomós nekem, ha kicsit hígabbra csinálom, és nem lobogó ételbe teszem. Állandóan keverem, és utána jól felfőzöm. Ha sietek, ezt a műveletet egy kis hideg hozzávalóval gyorsítom. Soha nem lesz csomós. De a habarás más...az nekem sosem sikerül, lehet több idő kellene a hűtésre.
Most, hogy sok időm van. (hehe..apa főzi a halászlét:-) Olvasok egy szakácskönyvet, 1947-es kiadás, vagy előbbi, csak ez volt az első oldalra írva, sok szeretettel 1947 december 24.-én. Na ebben a könyvben voltak praktikák is.
 Mondjuk ez inkább mosolyogtató, mint hasznos praktika. Ha fáj a fogad, egy kis rumot a tenyeredbe teszel és az orrodon keresztül felszívod, ha nem használ ismételd meg! NA EZT NEM TANÁCSOLOM!:-)))))
De van amit igen, ha a rákot veszel, én még csak fagyasztottat vettem, de van ugye friss is. Tehát ha frissen veszed a rákot, és igazán friss, össze van húzódva, ha régebbi, akkor el van ernyedve már.
A vöröshagyma szép piros ropogós lesz, ha sütés előtt, csepp lisztbe forgatjuk.
És még van sok...

Én mostanában a mosásnál, lereszelek mosó szappant és azt adok a mosóporhoz, amiből kevesebbet használok így is, és mosószódát is használok.
Van nektek is praktikus ötletetek?

2 megjegyzés:

  1. Nem habarok és nem készítek rántást, sztem finomabb, ha sűrítésként turmixolok vagy főtt krumplival sűrítek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon jó ötlet, én a krémleveseket szoktam így sűríteni.

      Törlés