2014. január 8., szerda

Rák leves

" Mert a szemmérték, gondosság, főzéshez való kedv, jó szájíz, és ügyes kéz, ezek a főzőnő tulajdonságai."

Milyen igaz, kedves Ferencné!

Tehát ma, elkezdek ebből a könyvből recepteket írni. Inkább olyan különlegeset!
Levessel kezdi a felsorolást, és jól olvassátok, 970 receptet jegyzett le. Én meg mikor elkezdtem a menüt írni, jó ha 15-20 félét főzök.
Mai leves: Rákleves
6 személyre főzzünk, 12 db szép rákot. Kifejtjük a húsát és félre tesszük. A héját megtörjük mozsárban és tojás nagyságú vajba téve, megpároljuk.Ha szép színt nyert, kis liszttel meghintjük és húslével feleresztjük. A félretett rákhúsra szűrjük a levest és pirított zsemlyével szervírozzuk.

Ugye nem így készítenéd most? :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése