2013. november 7., csütörtök

Palacsinta II.

Na szóval, palacsintát én is többféleképpen csinálom. Az esetek zömében, enyhén sósan, édes töltelékkel. Kis hányadában édesen, cukorral, édes töltelékkel. És van még a nagy klasszikus, az almás palacsinta. Azt nagyon szeretjük.:-)
Mennyiség 1 kg lisztből, néha talán kicsit kevesebb a liszt. 3-4 tojás, fél liter tej, másfél liter bubis víz, 2-3 kávés kanál só, fél dl olaj, ha édesen akkor kicsi cukor bele, ha sósan akkor értelemszerűen nem teszek bele cukrot, ha almásan akkor vaníliás cukrot teszek bele. Ezeket jól összedolgozom, ha almás palacsintát csinálok, akkor a végén reszelem bele az almát.
És két tepsivel sütöm, még így is majdnem egy órát.:-)
Jó étvágyat!:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése