,ma ezek (is) készülnek a konyhámban.
És már mérges is vagyok magamra, mert a fotómasinát nem tudtam üzembe helyezni, elem hiányában. Ezen a téren erősíteni kell még magam. Vagy szólhatnék a gyerekeknek, de nincsenek itthon...:-)
Tepsiben készül most a lekvár, klasszikus módon, ki eceteztem a tepsit, majd rá a halom szilva, én egy kicsit megszórtam cukorral, és fahéjjal. Most sül (meg csöpög kifelé..), nemsokára rakom el a befőttet is, nagyon szeretem télen a sültek mellé...ez inkább nekem készül.:-)
Befőtt: Jól megmosott szilvát félre teszem. Szirupot készítek cukorral, vízzel. Ízlés szerint. Amibe teszek szegfűszeget és fahéjt. Jól felforralom, majd beledobom a szilvát, 2 percig főzöm, majd üvegekbe teszem a szilvát felforralom újra a levét, ráöntöm a szilvára. Celofánt teszek az üvegre, kettő közé szalicilt. Tető, majd száraz dunszt! (gondolkozok egy kis rum hozzá tételén is:-)))
És már mérges is vagyok magamra, mert a fotómasinát nem tudtam üzembe helyezni, elem hiányában. Ezen a téren erősíteni kell még magam. Vagy szólhatnék a gyerekeknek, de nincsenek itthon...:-)
Tepsiben készül most a lekvár, klasszikus módon, ki eceteztem a tepsit, majd rá a halom szilva, én egy kicsit megszórtam cukorral, és fahéjjal. Most sül (meg csöpög kifelé..), nemsokára rakom el a befőttet is, nagyon szeretem télen a sültek mellé...ez inkább nekem készül.:-)
Befőtt: Jól megmosott szilvát félre teszem. Szirupot készítek cukorral, vízzel. Ízlés szerint. Amibe teszek szegfűszeget és fahéjt. Jól felforralom, majd beledobom a szilvát, 2 percig főzöm, majd üvegekbe teszem a szilvát felforralom újra a levét, ráöntöm a szilvára. Celofánt teszek az üvegre, kettő közé szalicilt. Tető, majd száraz dunszt! (gondolkozok egy kis rum hozzá tételén is:-)))
Mégis...:-))) |
nálam is ez a mai program - lekvár ipari mennyiségben.
VálaszTörlés:-)
TörlésHogy én mennyire szeretem a szilva befőttet. Még régebben tettem el úgy mint a zöldbabot is de sajnos ez a két befőtt nem maradt meg nekem a bérházban. Szilvalekvárt eddig edényben csináltam szintén sütőben a módszerem hasonló ecettel!
VálaszTörlésIgen, lehet, hogy meleg van nálatok a befőttnek.
TörlésDe jóóóó, hogy van főzös-sütős blogod is Anikó!:-) Jövök ám gyakran!
VálaszTörlésDe jó Nelli,hogy itt vagy! Szeretettel látlak!:-)
Törlés