Cserépben sült káposzta
2kg savanyú káposzta, 1kg oldalas, 0,5 kg darált hús, 1 bögre rizs, só, bors, kömény, majoranna, 1 tojás.
A gombóc most úgy készült, hogy a húst a sóval, borssal, rizzsel, 1 tojással, jó eldolgoztam, néha teszek bele egy fej hagymát is.
Réteges teszem bele, káposzta, hús, pirospaprika, káposzta, majd a gombóc, csempészek bele mindig valami füstöltet, most kolbász tettem, és a végén káposzta kerül, rá pirospaprika, és felöntöm vízzel, hogy majdnem ellepje. Rá a teteje az edénynek, amit előtte beáztatok vízben. Imádom így a káposztát, erős zamatos ízű. Sülési idő 180 fokon, én légkeverésesen sütötten 3,5 órát.
Jöhetne! Én ma gulyást készítettem disznóhúsból, kalbásszal és krumplival. Készült még hozzá tejfölös, sonkás, szalámis, sajtos lepény is.
VálaszTörlésNagyon finom lett!
TörlésDe ati ebédetek is nagyon finom lehetett!:-)
Nagyon jó ötlet, a káposzta nálam mindig nyerő, cserépedényem van, mi kell még?
VálaszTörlésén francia almatortát sütöttem, de sajnos már a morzsája is elfogyott.
Próbáld ki, kíváncsi leszek ízlik e majd?
TörlésValami almásat nekem is kellene sütni...
Ez az edény nagyobb mint egy pataki vagy római tál? Mert a kép alapján igen, de nagyon nagyon tetszik! A sütőben rácsra teszed, vagy ki kell venni a rácsokat is? Azért lenék kíváncsi az űrméretére, mert nekem pataki tálam van és nem tudom, hogy ez a mennyiség beleférne e? A recept szuper!
VálaszTörlésJa, a káposztát kimostad?
VálaszTörlésKimosom, de csak kicsit, szeretjük a savanyúbbat. Olyan 5 l lehet a lábas a rácsra teszem a legaljára, együtt melegítem, és beáztatom előtte a lábast. Talán a pataki tálba is belefér, de gombóc nélkül.:-) Nagyon fincsi...:-)
Törlés